Начин на приготвяне
Почистваме ориза и го измиваме. Измиваме магданоза и нарязваме на ситно. Почистваме лука и го нарязваме на ситно. Пилешките плешки се измиват и се сваряват в тенджерка с вода. Слагаме във водата щипка сол.
В тиган ситно нарязания лук с 2 с.л олио го задушаваме. Щом омекне достатъчно към него се добавяме ориза. Запържва се до готовност тоест докато оризът стане прозрачен. Често разбъркваме докато готвим ориза.
Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Оризът се разпределя равномерно в тавичка. Подреждаме свареното пилешко. Прецеждаме бульона с цедка. Ястието се залива с бульона в съотношение 1 към 4.
Печем във фурната до готовност докато ориза поеме водата, а плешките се запекат. След като ястието стане готово сипваме в чиния.Нарязваме на ситно магданоза и поръсваме отгоре.