Панирани пилешки плешки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Панирани пилешки плешки1 / 2
27/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Бирата я обичаме студена, а пилешките плешки - панирани със съвършената хрупкава коричка"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 бр. плешки
  • корнфлейкс - 100 г натурален
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л. чеснова
  • брашно - 80 г
  • суроватка - 180 мл (може и мътеница)
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете кожата на плешките и добре ги изплакнете със студена вода. Подсушете ги със салфетка или домакинска хартия.

Смесете червения пипер и чесновата сол и ги объркайте с натрошения корнфлейкс. Бутчетата се потапят последователно в брашно, след това в суроватката или мътеницата. Накрая се овалват в овкусения корнфлейкс. Притискат се добре с пръсти, за да се покрият равномерно с панировката.

Можете да изпържите плешките в силно сгорещен зехтин или олио до готовност или да ги напръскате със зехтин и да ги изпечете в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 45 минути.

Поднесете плешките с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: