Начин на приготвяне
Пилешкото филе измиваме и подсушаваме. В съд посипваме ситна сол като основа.
Подсушените филета ги поставяме отгоре и върху тях посипваме със сол. Гледаме солта да обхване навсякъде месото.
Оставяме да престоят така за около 5-6 часа. Моите ги оставих повече, но станаха по-соленички, макар, че на другите членове на семейството много им харесаха.
Когато са готови ги махаме от солта. Не се изненадвайте, че ще има много вода. Аз направих от купешките и затова може би се получи така, надявам се домашните да не пуснат толкова много вода. Измиваме от солта и подсушаваме.
В съд смесваме всички подправки. Вземаме филето и овалваме от всички страни.
Навързваме с връв и изкарваме на студено. Пастърмата трябва да престои седмица, след тогава да се консумира.
Домашната пастърма от пилешко филе е готова.