Бобена салата с печени чушки и лук

18/11/2017
"Време е за тостове, а всяко питие си мечтае да бъде сервирано с нашата бобена салата "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 739
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • чушки - 7 - 8 бр. печени (червени)
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • боб - 2 ч.ч. сварен
  • лук - 1/4 ч.ч. сладък
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1/4 ч. л.
  • За дресинга
  • винен оцет - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • чесън - 2 ч.л. смлян
  • сол - 1.5 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме сварили боба, го отцеждаме и оставяме да се охлади в хладилника. Преди да изпечем чушките ги намазваме със зехтин, сол и пипер.

Изпичаме на грил и оставяме да изстинат. Обелваме и нарязваме на малки ивици.

Слагаме чушките при охладените бобени зърна и леко ги разбъркваме. Поръсваме с червения пипер, сол и отново разбъркваме.

За дресинга - смесваме всички съставки и разбъркваме. Изливаме върху салатата и размесваме добре.

Прибираме в хладилника. Колкото по-дълго тя престои в хладилника, толкова по-добре ще се смесят вкусовете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар