gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Глиган с лук и сухи чушки

Глиган с лук и сухи чушки

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3362k3
Глиган с лук и сухи чушки
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
18/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Казват, че е трудно да убиеш глиган, но е още по-трудно да го приготвиш вкусно - ние ще ви научим на второто"

Необходими Продукти

  • месо от глиган - 1.5 кг нетлъсто
  • лук - 4 глави
  • чесън - 10 скилидки необелени
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 1 бр. зелена пиперка
  • сухи чушки - 6 бр. люти или не - по желание
  • червено вино - 1. 5 ч.ч. сухо, не много горчиво
  • масло - 4 с.л. растително
  • винен оцет - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян плюс 10 зърна
  • бахар - 4 зърна
  • чубрица - 1 с.л. суха
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, нарязано на хапки, се запечатва в мазнината в тиган, подходящ за поставяне във фурна.

Добавят се едро нарязаният лук, празът, нарязан на кръгчета около 1 см., нарязаната пиперка, сухите чушки, леко опукани на котлона, чесънът, оцетът и всички подправки.

Посолява се и се залива с виното. Поставя се в загрята на 140 градуса фурна под капак за около 70 мин.

За сервиране са подходящи счукан хрян и червено вино, разбира се.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: