Бързи сладки понички с извара

Мария СимоваМария СимоваГуру116158109114
18/11/2017
"Ако ви се намира някое-друго сладко от вишни или череши, ще стане фантазия "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 996
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете изварата с яйцето и разбъркайте, добавете захарта и отново разбъркайте.

Смесете 1 ч.ч. брашно с 1 ч.л. бакпулвер в 0. 5 ч.л. сода, капнете малко ябълков оцет за да я угасите. Добавете загасената сода и смесеното брашно с бакпулвер и разбъркайте.

Върху обилно набрашнен плот поставете сместа и доомесете на ръце меко тесто.

В дълбок и тесен съд на слаб огън нагрейте олио, не по-малко от два пръста над дъното.

От тестото оформете топки колкото орех и ги пуснете няколко топчета в загрятото олио и пържите от всички страни до кафяв цвят (готовността им се определя, точно от този кафяв цвят). Сами ще се убедите че няма нужда от обръщане, те се обръщат сами.

Изпържените топки поставете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Сервирайте топли поръсени леко с пудра захар. Невероятно бързи и още толкова вкусни сладки понички!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар