Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Запеканка с карфиол и просо

Запеканка с карфиол и просо

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Запеканка с карфиол и просо2 / 2
18/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Не само полезна, но и много вкусна запеканка, която ви препоръчваме да опитате"

Необходими Продукти

  • просо - 1 ч.ч. белено
  • вода - 2 ч.ч.
  • карфиол - 300 г
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 5 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сирене - 200 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Просото се сварява в подсолена вода до готовност на тих огън и се отцежда добре от водата. Накъсаният на стръкчета карфиол се бланшира за 2-3 минути.

В загрято олио се задушават нарязаните на ситно праз лук и морков, добавят се подправките и се снема от котлона.

В дълбока тава се объркват просото, карфиола, лука с моркова, яйцето, доматеното пюре, пресованият чесън и натрошеното сирене.

Запеканката се пече в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: