Мамините питки с масло и сирене

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор256841572
19/11/2017
"Топли питки, които ще ви накарат да се върнете към светлите моменти от детството "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 600
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме леко 200 мл вода и в нея начупваме маята, прибавяме захарта и 2-3 с.л. брашно. Разбъркваме и покриваме съда с кърпа, за да се активира маята за около 10 минути.

Пресяване брашното и правим кладенче, в което изсипваме сместа с маята, солта, разбитото яйце, олиото и останалите 300 мл топла вода.

Замесваме меко тесто и веднага го разделяме на 12-14 точки.

Приготвяме си две тави, разтопяваме маслото и половината го изсипваме в едната тава. В него овалваме топчетата и започваме с ръце да ги разточваме. В средата на всяко поставяме по 2 с.л. натрошено сирене.

Прегъваме като плик и обръщаме (показала съм в снимките). Така продължаваме и с останалите. Намазваме готовите питки с маслото, което е останало в тавичките и ги оставяме да втасат на топло.

След около 30 минути печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 40 минути или до получаване на приятен загар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар