Начин на приготвяне
Измивам магданоза добре. Отцеждам от водата и отстранявам листенцата - те в тази рецепта не са ми нужни и ги прибирам увити в стреч фолио в хладилника. Стръковете нарязвам на много ситно.
Смесвам наситнения магданоз с рикотата. Добавям щипка сол, черен пипер, мащерка и пресована скилидка чесън. Разбърквам добре.
На дъното на саханче или друг подходящ съд за горещо предястие сипвам около 1 суп. лъжица зехтин и слагам магданозено- рикотената смес. Заравнявам с лъжицата и отново капвам малко зехтин отгоре.
Слагам саханчето да се запече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 10-15 минути. Запеканката трябва да придобие приятен жълтеникав цвят - тогава е готова.
Сервирайте предястието топло с препечени филийки или домашни крутони и поднесете с чаша любимо домашно вино.