Начин на приготвяне
В подходящ съд, в който ще месите тестото, смесете маста, жълтъците и солта. Добавете киселото мляко и брашното.
Използвах царевично и оризово брашно, като царевичното е малко повече. Можете да замените с друг вид брашно.
Ако не държите да е безглутеново, можете да замените с бяло брашно. Месете до получаване на меко и еластично тесто.
Смесете натрошеното сирене и белтъците за плънката.
Върху набрашнен плот разточете тестото на тънка кора и го нарежете в желана форма и големина.
Можете да изрежете с чаша кръгове и да прегънете като мидички. В средата на всеки квадрат/кръг сложете 1 лъжичка от плънката и прегънете на две или на пуричка.
Така получените соленки подредете в тава, застлана с хартия за печене.
Намажете с разбито яйце и поръсете със семена. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса до порозовяване. Оставете да изстинат.