Начин на приготвяне
Семената се накисват в топла вода за 1-2 часа.
Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Лукът се реже на полумесеци, а чушките на лентички. Чесънът се нарязва на ситно.
В сгорещено олио се запържват лукът, чесънът, чушките и картофите. Добавя се съвсем малко вода, подправките и се слага капакът. Оставят се около 20 минути докато омекнат, малко повече от на половина готови.
Тенджерата се сваля от котлона. В тава се изсипват зеленчуците. Доматът се нарязва на кръгчета и се разпределят върху зеленчуците. Семената се отцеждат от водата и се разпределят равномерно отгоре.
Пече се 20-30 минути в предварително загрята фурна.
След изпичане се оставя да изстине поне 30 минути, за да се отделя по-лесно на порции. Преди сервиране се поръсва с нарязан магданоз.