Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Много бърз шоколадов чийзкейк

Много бърз шоколадов чийзкейк

nowayout.bgnowayout.bg
Новак
4238
Много бърз шоколадов чийзкейк2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Толкова е вкусен, че ако не внимавате - няма да остане нито едно парченце за вас"

Необходими Продукти

  • черен шоколад - 2 бр.
  • сладкарска сметана - около 500 мл течна
  • бисквити - 1 пакет с масло/какао/мляко (или по вкус)
  • масло - около 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е най-бързият и най-шоколадов десерт, който може да приготвите буквално 10 минути преди да дойдат гостите.

За муса:

На водна баня разтопете 1 шоколад и половината от втория, а остатъка запазете за декорация на вече готовия кейк.

След като шоколадът е готов, свалете от водната баня и в съда, в които е разтопен добавете сладкарската сметана по малко и бавно разбърквайки го в същото време с миксер.

Целта е да се постигне пухкав шоколадов мус, като гъстотата и консистенцията му зависи от количеството сметана, която се използвали. Може да добавите парченца шоколад, ако решите. Дотук кремът е готов.

За блата:

За бисквитения блат е нужно да намачкате бисквитите на дребно, да разтопите маслото и да смесите двете съставки, така че бисквитите да поемат мазнината. След това в подходящ съд ги изсипете и намачкайте с облата част на лъжица, за да не стане рехав.

Приберете във фризер за около 5 минути да стегне.

Последното, което остава да направите, е да изсипете готовия мус върху вече стегналия блат, настържете остатъка от шоколад за декорация (може да използвате и/или бита сметана).

Може да приберете отново във фризера за час-два или да консумирате ведната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Идеята за бърз десерт е чудесна, изглежда добре и със сигурност е вкусно и практично. Позволявам си само да кажа ,че даденото му име-чийз е неправилно, защото няма нищо чийз в него. Сиренето е едно, а сметаната нещо съвсем друго, макар че се добиват от един и същ материал-мляко.
21.11.2017 09:20
3
1
Покажи всички подкоментари