Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Касапска яхния със свинско шарено месо

Касапска яхния със свинско шарено месо

Касапска яхния със свинско шарено месо
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Вкусна е топла, още по-вкусна е с чаша вино, но най-вкусна е, когато я споделите с хората, които обичате"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г мазно
  • олио - 4 с.л.
  • праз - 2 тънки стръка
  • брашно - 1 равна с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • червено вино - 50 мл
  • вода - 250 мл топла
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • сини сливи - 2 бр. сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се загрява олио, месото се нарязва на парченца и се запържва до зачервяване.

Добавя се почистен и нарязан на полумесеци праз лук.

Готви се докато омекне. Поръсваме брашно и се разбърква да се позапържи, добавяме червен пипер и сипваме червеното вино и топлата вода.

Овкусява се със сол, черен пипер, дафинов лист и нарязани на ленти сушени сини сливи.

Вари се на тих огън до готовност на месото. Поръсваме с магданоз и сервираме яхнията.

Може да се гарнира с картофено пюре.

Касапската яхния със свинско шарено месо е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: