Бисквитена пудинг торта

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
20/02/2018
"И защото сте ни приятели, най-голямото парче бисквитена пудинг торта ще бъде специално за вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
58 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо287 735
  • Преглеждания за месеца1727
  • Преглеждания за седмицата227
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена58

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 пакета чаени /с дупка/
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 - с.л.
  • пудинг - 1 бр. ванилия на Йоткер
  • захар - 180 г
  • ванилена захар - 1 пакетче /или 2 праха ванилия/
* мерки и количества
Бисквитена Торта

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Първо правите крема. За целта изсипвате около 800 мл от прясното мляко в касерола. Яйцето, захарта, ванилената захар, пудинга и брашното разбърквате добре. Към тази смес изсипвате 200 мл от млякото - студено.

Щом сместа стане хомогенна, изсипвате на тънка струя към топлото/не завряло! / прясно мляко. Бъркате непрекъснато с тел, докато кремът клокне.

След леко изстиване е готов за заливане на бисквитите. В подходяща форма изсипвате един черпак от крема, заравнявате и редите един ред бисквити.

Следва крем, пак бисквити, крем и завършвате с бисквити, които леко притискате, за да се покаже крем в средата на бисквитата.

След като се охлади, тортичката е готова. Може да поръсите отгоре и пудра захар.

Пластмасова купа за миксер 3.2 л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова купа за миксер 3.2 л
6.44 лв.
Виж ››

За да не се налага да правим основен ремонт на кухнята всеки път, когато ползваме миксера, препоръчваме да ползвате тези удобни и практични купи за миксер

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Геновева
Геновева
11.02.2019 19:57
За първи път използвам бисквите с дупка за бисквитена торта и останах много доволна... много приятна тортичка
0
0
E. Огнянова
E. Огнянова
23.01.2019 17:09
Много лек и лесен за приготвяне десерт.
1
0
Геновева
Геновева
06.01.2019 21:53
Бързо, лесно и вкусно... Браво
0
0