Вкусна пита с ленено брашно

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
371
2k
955
1k
6
24/11/2017
"Питка-чудо с ленено брашно, разбира се, че искате да я опитате "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо757
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • мая - 20 г
  • ленено брашно - 1 ч.ч.
  • брашно - 5 ч.ч.
  • ядково мляко - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • риган - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • семена - микс за поръсване
* мерки и количества
Плосък Хляб

Начин на приготвяне

Една чаена чаша ядково мляко се затопля. След това се изсипва в купа. В него се разтваря маята и една чаена лъжица захар. Разбърква се хубаво.

Прибавя се 4-5 супени лъжици ленено брашно и се разбърква хубаво. Получената смес се завива и се оставя на топло за около 5-10 минути.

След това се прибавя сол, зехтин, ядково мляко и риган. Разбърква се всичко да се получи еднородна смес. След това се прибавят и двата вида брашно и се замесва меко тесто.

Готовото тесто се завива с кърпа и се оставя на топло за около 20 минути.

След това тестото се разточва на тънка кора и се прехвърля в тава. Тавата трябва да е покрита с хартия за печене. Разточеното тесто се натиска леко с пръсти. След това се намазва със зехтин. Поръсва се с микс от семена.

Оставя се за втаса за още 15-20 минути. След това се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25-30 минути.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар