Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Пирожки (Класическа рецепта)

Пирожки (Класическа рецепта)

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пирожки (Класическа рецепта)
Снимка: Мария Симова
3 / 6с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
25
"Това са истинските пирожки!!! Задължително ги пробвайте"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • кисело мляко - 150 г гъсто
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л. с връх
  • сол - 1 ч.л. равна
  • суха мая - 7 г
  • брашно - 500 г
  • плънка
  • сирене - 150 г
  • белтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и към него добавете солта и сухата мая. Отделно разбийте яйцето и жълтъка, добавете киселото и прясното мляко, олиото, захарта и разбъркайте.

Добавете сместа при брашното и замесете меко тесто, ако е нужно добавете брашно.

Поставете тестото в леко набрашнена торбичка и я завържете. Поставете торбичката в хладилник за 1 час - по принцип това тесто можете да съхраните в хладилник и повече часове.

Върху набрашнен плот разточете тестото (без да премесвате) на кора с дебелина 1 см. Намажете кората с вода с помощта на четка и нарежете на еднакви квадрати.

Смесете настърганото на ситно сирене и добавете белтъка, разбъркайте до еднородна смес.

С чаена лъжичка поставете от плънката върху всеки квадрат тесто и навийте на руло, старайте се да залепнат добре, за да не се разтварят при пържене.

В тесен и дълбок съд нагрейте около 3 пръста олио, намалете огъня на слабо и поставете оформените пирожки в него (по 4-5 броя).

Пържите за около 3-4 минути от всички страни. Готовите пирожки поставете върху кухненска хартия, за да попие излишната им мазнина.

Хрупкави отвън, меки и пухкави отвътре!

Пирожките (Класическа рецепта) са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
516
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сергей Анчев
Сергей Анчев
Направих тези пирожки. Освен оригиналната, сложих още два вида плънка - кълцано и задушено пуешко месо с чесън и майорана и задушен праз със сирене. и ги изпържих в царевично масло, защото нямах друго. Резултатът беше превъзходен. Много добра рецепта.
02.12.2017 21:39
3
5