Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Пирожки (Класическа рецепта)

Пирожки (Класическа рецепта)

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
25
"Това са истинските пирожки!!! Задължително ги пробвайте"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
  • кисело мляко - 150 г гъсто
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л. с връх
  • сол - 1 ч.л. равна
  • суха мая - 7 г
  • брашно - 500 г
  • плънка
  • сирене - 150 г
  • белтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и към него добавете солта и сухата мая. Отделно разбийте яйцето и жълтъка, добавете киселото и прясното мляко, олиото, захарта и разбъркайте.

Добавете сместа при брашното и замесете меко тесто, ако е нужно добавете брашно.

Поставете тестото в леко набрашнена торбичка и я завържете. Поставете торбичката в хладилник за 1 час - по принцип това тесто можете да съхраните в хладилник и повече часове.

Върху набрашнен плот разточете тестото (без да премесвате) на кора с дебелина 1 см. Намажете кората с вода с помощта на четка и нарежете на еднакви квадрати.

Смесете настърганото на ситно сирене и добавете белтъка, разбъркайте до еднородна смес.

С чаена лъжичка поставете от плънката върху всеки квадрат тесто и навийте на руло, старайте се да залепнат добре, за да не се разтварят при пържене.

В тесен и дълбок съд нагрейте около 3 пръста олио, намалете огъня на слабо и поставете оформените пирожки в него (по 4-5 броя).

Пържите за около 3-4 минути от всички страни. Готовите пирожки поставете върху кухненска хартия, за да попие излишната им мазнина.

Хрупкави отвън, меки и пухкави отвътре!

Пирожките (Класическа рецепта) са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
516
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сергей Анчев
Сергей Анчев
Направих тези пирожки. Освен оригиналната, сложих още два вида плънка - кълцано и задушено пуешко месо с чесън и майорана и задушен праз със сирене. и ги изпържих в царевично масло, защото нямах друго. Резултатът беше превъзходен. Много добра рецепта.
02.12.2017 21:39
3
5