Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч със свинско, ориз и гъби

Гювеч със свинско, ориз и гъби

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Гювеч със свинско, ориз и гъби
Снимка: Таня Левенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червени
  • домати - 1бр
  • гъби - 350г
  • ориз - 1 ч.ч. /200 мл/
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 2 - 3 стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган месото се запържва, леко посолено. След това се долива топла вода и то се задушава до омекване.

В друг тиган се запържват, гъбите, лука, моркова и чушката, нарязани на едро. Оризът, измит и отцеден добре, заедно с нарязаният дребно домат се запържват за кратко. Прибавя се червеният пипер и част от бульона.

След две-три минути зеленчуковата смес се изсипва в гювеч. Прибавя се и месото. Добавя се сол на вкус, черен пипер и джоджен. Долива се още от бульона, като към ориза, той да бъде 3 към 1.

Ястието се разбърква хубаво и се слага да се пече във фурната на 180 градуса. Щом гювечът заври хубаво, фурната се изключва и когато бульонът се поеме от ориза, ястието е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: