Постен сладкиш с халва и ябълки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
26/12/2019
"Ароматът на този сочен ябълков сладкиш се вписва напълно в духа на поста. Какво повече може да искате? "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 066
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ябълков Сладкиш

Начин на приготвяне

В купа пресейте сухите съставки (брашно, нишесте, бакпулвер, сода, канела и сол) два пъти.

В по-голяма купа смесете олиото, портокаловия сок, захарта и ванилията. Към тях на етапи добавете сухите съставки до еднородна смес.

Нарежете почистените ябълки на малки кубчета, халвата - на по-големи кубчета, а орехите нарежете на ситно. Към сместа добавете първо кубчетата ябълки, после кубчетата халва и накрая орехите, като след всеки добавен продукт бъркате с шпатула бавно, за да се смесят и да не се разруши халвата.

Загрейте фурната на 180 градуса.

В тава с диаметър 28 см поставете лист хартия за печене и го намаслете с олио. Сипете сместа и равномерно я разпределете в тавата.

За покритието смесете 2 с.л. мек растителен маргарин със захарта, канелата и брашното. Разбъркайте на мазна и трошлива смес. Поръсете трошливата смес върху сладкиша равномерно и поставете тавата в нагрятата фурна.

Първите 30 минути печете на 180 градуса, а после на 160 градуса за 20 минути до готовност.

Изпечения постен сладкиш оставете да се охлади за 20 минути, преместете върху подходяща чиния и поръсете ябълковия сладкиш с малко пудра захар.

Постният сладкиш с халва и ябълки е готов.

Мерителни лъжици с купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мерителни лъжици с купа
14.00 лв.
10.00 лв.
Виж ››

Страхотен комплект от мерителни лъжици с купа. Може да измерите точно сухи или течни съставки, и да ги сипете директно в купата. Имате 5 лъжици с различна вместимост и цветове.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар