Постен сладкиш с халва и ябълки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
26/11/2017
"Ароматът на този сочен ябълков сладкиш се вписва напълно в духа на поста. Какво повече може да искате? "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 748
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте сухите съставки (брашно, нишесте, бакпулвер, сода, канела и сол) два пъти.

В по-голяма купа смесете олиото, портокаловия сок, захарта и ванилията. Към тях на етапи добавете сухите съставки до еднородна смес.

Нарежете почистените ябълки на малки кубчета, халвата - на по-големи кубчета, а орехите нарежете на ситно. Към сместа добавете първо кубчетата ябълки, после кубчетата халва и накрая орехите, като след всеки добавен продукт бъркате с шпатула бавно, за да се смесят и да не се разруши халвата.

Нагрейте фурната на 180 градуса.

В тава с диаметър 28 см поставете лист хартия за печене и го намаслете с олио. Сипете сместа и равномерно я разпределете в тавата.

За покритието смесете 2 с.л. мек растителен маргарин със захарта, канелата и брашното. Разбъркайте на мазна и трошлива смес. Поръсете трошливата смес върху сладкиша равномерно и поставете тавата в нагрятата фурна.

Първите 30 минути печете на 180 градуса, а после на 160 градуса за 20 минути до готовност. Изпечения сладкиш оставете да се охлади за 20 минути, преместете върху подходяща чиния и поръсете с малко пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар