gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Постен сладкиш с халва и ябълки

Постен сладкиш с халва и ябълки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k12k20
Постен сладкиш с халва и ябълки
Снимка: Мария Симова
1 / 3
26/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции12
"Ароматът на този сочен ябълков сладкиш се вписва напълно в духа на поста. Какво повече може да искате?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте сухите съставки (брашно, нишесте, бакпулвер, сода, канела и сол) два пъти.

В по-голяма купа смесете олиото, портокаловия сок, захарта и ванилията. Към тях на етапи добавете сухите съставки до еднородна смес.

Нарежете почистените ябълки на малки кубчета, халвата - на по-големи кубчета, а орехите нарежете на ситно. Към сместа добавете първо кубчетата ябълки, после кубчетата халва и накрая орехите, като след всеки добавен продукт бъркате с шпатула бавно, за да се смесят и да не се разруши халвата.

Загрейте фурната на 180 градуса.

В тава с диаметър 28 см поставете лист хартия за печене и го намаслете с олио. Сипете сместа и равномерно я разпределете в тавата.

За покритието смесете 2 с.л. мек растителен маргарин със захарта, канелата и брашното. Разбъркайте на мазна и трошлива смес. Поръсете трошливата смес върху сладкиша равномерно и поставете тавата в нагрятата фурна.

Първите 30 минути печете на 180 градуса, а после на 160 градуса за 20 минути до готовност.

Изпечения постен сладкиш оставете да се охлади за 20 минути, преместете върху подходяща чиния и поръсете ябълковия сладкиш с малко пудра захар.

Постният сладкиш с халва и ябълки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: