Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешко по селски в гювеч

Агнешко по селски в гювеч

Агнешко по селски в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Обикновеното агнешко е необикновено вкусно, когато е приготвено по селски"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 - 700 г
  • картофи - 500 г
  • лук - 2 глави
  • праз - 1 бр.
  • домати - 1 бр. консерва /малък буркан/
  • джоджен
  • червен пипер
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на парчета. Картофите обелваме и нарязваме на кубчета.

Праза и лука почистваме и тях нарязваме на ситно.

Вземаме гювеча, отдолу наливаме олиото и поръсваме с праза и лука. Върху тях готовите нарязани парчета агнешко месо.

Предварително наръсваме всяко едно парче с олио и след това поръсваме със сол, черен пипер, червен пипер и джоджен.

Върху овкусеното месо подреждаме и нарязаните картофи и след това изсипваме бурканчето с домати.

Ако не са достатъчни доматите, сипваме и малко вода. Отгоре поръсваме с чубрица и затваряме с капака.

Поставяме във фурната да се пече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: