Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Заек със зеленчуци в гювеч по селски

Заек със зеленчуци в гювеч по селски

Краси А.С.Краси А.С.
Чирак
3834893
Заек със зеленчуци в гювеч по селски
Снимка: Краси А.С.
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Ястие от селската кухня, което винаги ще ни бъде любимо - заек със зеленчуци в гювеч"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр
  • лук - 6 бр
  • картофи - 500 г
  • печурки - 300 г
  • морков - 4 бр.
  • домати - 4 бр.
  • зелен фасул - 300 г
  • грах - 200 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на парчета и се слага за кратко на котлона в тенджера с вода и малко сол.

След като месото леко се е сварило махаме от котлона и овкусяваме с подправките - черен пипер, червен пипер и сол. Оставяме месото да престои и започваме с приготвянето на зеленчуците.

В гювеча на едро се нарязват картофите.

Лукът се слага на цели глави и затова е по добре да бъде по-дребен. Гъбите се почистват и те също се добавят цели. Морковите също трябва да бъдат нарязани на едро.

Накрая добавяме нарязаните домати, зеления фасул и граха. Може да се използват домати и от консерва. Слагаме в гювеча и цели скилидки чесън.

Добавяме овкусеното месо в гювеча. Поливаме зеленчуците и месото с олиото и бирата. Разбъркваме всичко много добре.

Отново овкусяваме всичко със сол, черен пипер и червен пипер.

Печем заека на 180 градуса до готовност. Заекът със зеленчуци в гювеч по селски е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мечтателка
Мечтателка
Здравейте! Промених по вкус гювечът и се получи нещо наистина уникално. Благодаря за страхотната рецепта! Приятен апетит!
01.09.2020 15:35