Шаран на фурна с девесил и бяло вино
Šaran u rerni sa selenom i belim vinomOven-Baked Carp with Lovage and White Wine
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Шаран на фурна с девесил и бяло вино

Шаран на фурна с девесил и бяло вино

Шаран на фурна с девесил и бяло вино
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Тайната е в подправките биха казали някои, но според нас тайната е в любовта, с която се приготвя"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме тавичката с олио, в която ще поставим ароматния шаран.

Изчистваме и нарязваме лука на тънки колелца.

Морковите също изчистваме и с помощта на белачка нарязваме също на колелца.

В тавичката нареждаме първо лука, върху него морковите и на произволно избрани места поставяме клонките девесил и целина.

Върху тях поставяме нарязаните на шайби риба, като поръсваме с подправката за риба.

Поливаме го с виното и водата, като поръсваме и със соевия сос.

Поставяме във фурната и печем, като отваряме от време на време и поливаме самата риба със соса.

Печем рибата, докато се образува коричка.

Шаранът на фурна с девесил и бяло вино е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: