Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Печени капии в буркани

Печени капии в буркани

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печени капии в буркани3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
170 мин.
"Знаете ли защо на повечето туршии се слага аспирин? За да не ви боли глава после, когато покрай тях препиете с домашна ракия!"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 кг червени капии
  • аспирин - по 2 счукани на буркан
  • сол - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките не се мият, а се забърсват старателно с леко влажна кърпа.

Изпичат се в чушкопек и още горещи се подреждат плътно в бурканите, като на дъното на всеки се слага 1 натрошен аспирин.

2 пъти се ръсят, докато се редят с малко сол. Отгоре всеки буркан с печени чушки с малко сол и още един натрошен аспирин.

Печените капии в буркан и се затварят добре с капачки веднага и се обръщат с капачките надолу, да се вакумират.

Съхраняват се в хладко и тъмно помещение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
511
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ира Зашева
Ира Зашева
Пека на чушкопек. Не добавям сол. Само счукан аспирин на дъното и отгоре. Натъпквам с дървено ""чукле" от дървено хаванче за чесън. Ползвам добре измити и сухи буркани тип Омния и обикновени капачки. Завивам с нещо топло - дреха или нещо друго най-добре от вълна и на другия ден капачките са хлътнали. Издържат до две години изяждаме ги още първата година, но намирам по някой забравен буркан. Хрупкави и ароматни като току-що опечени. Дано съм полезна.
25.09.2017 19:51
3
1
Цонка Иванова
Цонка Иванова
Така ги приготвям и аз. Само,че ги изпичам на скарата. Стават много бързо.
09.09.2013 16:00