Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Тиквеник с захарно-канелена коричка

Тиквеник с захарно-канелена коричка

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Тиквеник с захарно-канелена коричка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • тиква - 600 г настъргана
  • галета - 40 г
  • орехи - 1 к.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 пакетче
  • захар - 1/3 ч.ч. за поръсване отгоре
  • кори за баница - 300 г на сач
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме орехите и ги смиламе с машинка, но може и да се нареже на много ситно с нож. Режем кората на тиквата, почистваме от семките.

Настъргваме си предварително тиквата с ренде в голяма тава.

В купа слагаме 1 ч.ч захар, галетата, орехите и ½ пакетче канела. Объркваме с лъжица сухите съставки.

Разгъваме си корите. Разтопяваме маслото. Намазваме кората с масло. Отгоре напръскваме с настъргана тиква. Върху тиквата слагаме от сухата смес равномерно върху кората. Навиваме на руло. Нареждаме рулото в тава и така, докато свършат всички продукти.

Нарязваме тиквеника на парчета. Смесваме в друга купичка ½ ч.ч захар и ½ пакетче канела. Намазваме тиквеника с разтопеното масло.

Със захарно-канелената смес напръскваме тиквеника отгоре.

Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: