Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ярешко със зелен фасул

Ярешко със зелен фасул

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Ярешко със зелен фасул2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6-7

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 800 г без кост
  • зелен фасул - 1 кг
  • домати - 4 - 5 броя
  • лук - 1 връзка зелен
  • чушки - 1 червена
  • дафинов лист - 2 броя
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - 2 - 3 листа пресен
  • червен пипер - сладък и лют
  • сол
  • олио - около 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ярешкото на парчета. Сложете го да се свари с малко количество вода, дафинов лист и зърна черен пипер. Отделно бланширайте за няколко минути почистения зелен фасул.

Докато ярешкото се вари, обелете и настържете доматите. Щом поомекне месото, го отцедете. Загрейте в тенджера олиото и запържете скълцания лук и ситно нарязана червена чушка.

Добавете ярешкото и объркайте за няколко минути. Поръсете с червения пипер и добавете фасула. Отново объркайте и прибавете доматите. Прибавете втория дафинов лист и ригана.

Оставете ястието да се готви под капак до пълна готовност. От време на време разбърквайте и при нужда доливайте от бульона при варенето. Накрая овкусете ярешкото със зелен фасул със сол, черен пипер и ситно скълцан босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: