Начин на приготвяне
Нарежете ярешкото на парчета. Сложете го да се свари с малко количество вода, дафинов лист и зърна черен пипер. Отделно бланширайте за няколко минути почистения зелен фасул.
Докато ярешкото се вари, обелете и настържете доматите. Щом поомекне месото, го отцедете. Загрейте в тенджера олиото и запържете скълцания лук и ситно нарязана червена чушка.
Добавете ярешкото и объркайте за няколко минути. Поръсете с червения пипер и добавете фасула. Отново объркайте и прибавете доматите. Прибавете втория дафинов лист и ригана.
Оставете ястието да се готви под капак до пълна готовност. От време на време разбърквайте и при нужда доливайте от бульона при варенето. Накрая овкусете ярешкото със зелен фасул със сол, черен пипер и ситно скълцан босилек.