Рибни шницели от скумрия

01/12/2017
"Обзалагаме се, че ще си вземете допълнително, защото знаем колко са вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо407
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • скумрия - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 - 3 с.л. за гъста каша
  • магданоз - пресен
  • гарниране
  • туршия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се срязва на две половини, почиства се от вътрешности и поръсена с малко сол, олио и черен пипер се пече във фурната до готовност. Изважда се почистваме от гръбнака и малките костички, накъсва се на малки парченца като за супа.

Сипва се в купа, добавят се две средно големи яйца, ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер. С лъжица сипваме брашното и се бърка да се получи гъста каша.

Може да отиде и повече брашно или по малко зависи от големината на яйцата.

Загрява се олио в тиган и оформяме рибните шницели с лъжица, а големината е както си прецените.

Пържим от двете страни на 4 степен, докато добие златист цвят.

Изваждаме върху салфетка да попие мазнината.

Сервираме по два шницела с гарнитура от туршия.

Сипете чаша вино и наздраве!

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар