Начин на приготвяне
Измиваме чушките и ги изпичаме. След като сме ги изпекли, ги поставяме в тенджера и ги захлупваме, за да се задушат - така по-лесно ще ги обелите.
Нарязваме чесъна на филийки, а магданоза на дребно.
Обелваме чушките и подреждаме в тавичка, която предварително сме сипнали малко олио.
Посоляваме, поръсваме с малко черен пипер и наливаме отново олио.
Изчистваме лука и нарязваме, като и него прибавяме върху пипера.
В дълбока тенджера загряваме 3-4 с.л. олио и добавяме чесъна, не запържваме, а оставяме колкото да пусне аромата си.
След това добавяме доматите консерва, разбъркваме добре, посоляваме и подправяме с черен пипер.
Оставяме така за кратко, като преди да премахнем добавяме захарта и чак тогава махаме от котлона.
Заливаме чушките със соса, поръсваме с нарязания магданоз и поставяме във фурната, като оставяме поне 20 минути да поемат от соса.
Вадим, настъргваме сирене отгоре и поднасяме печените чушки.
Печените чушки в тава с доматен сос и сирене във фурна са много вкусни.