Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме на хапки свинското месо.
Смесваме всички продукти за марината в дълбок съд и прибавяме месото. Така свинското престоява час-два.
През това време си измиваме и нарязваме лука на полумесеци, а праза - на кръгчета.
Обелваме картофите, нарязваме на пръчици, като ги оставяме за известно време да престоят във вода.
В тавичка поставяме вече маринованото месо, нарязаните зеленчуци, гъбите и нарязания на ситно магданоз. Поръсваме с черния пипер и наливаме водата.
Поставяме във фурната и печем до готовност. Изпържваме и картофите.
Поднасяме свински хапки с гъби и праз, като на дъното на чинията слагаме пържени картофи и върху тях хапки с гъби и зеленчуци.