Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и го слагаме в тава. По средата правим кладенче и слагаме сол, оцет и олио. Топлата водичка и нея. Замесваме продължително меко тесто. Тестото трябва да е меко и еластично.
Делим го на 3 топки с равна големина. Всяка топка намазваме с олио и покриваме с кърпа да не съхне. През това време си намазваме плота с малко олио и разточваме с точилка на много тънка голяма кора.
Кората трябва да прозира. Като точим стават мехурчета. В купичка слагаме млякото, крема сиренето и предварително натрошеното сирене. Разбъркваме си плънката много добре с лъжица. Подправяме я с щипка сол.
Намазваме тънката кора с олио и после нанасяме от кашата. Навиваме на руло внимателно. Намазваме кръгла тава с олио и навиваме едното руло в кръг.
Правим по същия начин другите две рула и ги слагаме едно след друго, да стане като завит охлюв. Намазваме баницата с олио обилно.
Мажем с разбит жълтък с четка и поръсваме със сусам.
Печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Хапваме готовата точена баница с айран.
Добър апетит!