Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Гарнирана пита със саздърма

Гарнирана пита със саздърма

Гарнирана пита със саздърма
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
21/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Пръстите ще си оближете, допълнително ще си сипете, че и за още ще питате"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 1 п. суха (7 г)
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 1/2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • саздърма - 200 г
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава малка
  • шарена сол
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете маята солта и захарта. Налейте зехтина и хладка вода - до омесването на гладко тесто. Оставете тестото на топло, за да втаса и удвои обема си.

Готовото тесто оформете на питка, след което издърпайте крайчетата и ги подвийте навътре. Притиснете вътрешната част и я надупчете с помощта на вилица.

Обелете лука, почистете чушката и нарежете на ситно.

Поръсете вътрешността на питката със зеленчуците, отгоре сложете парченца саздърма и сложете тавата във фурната.

Печете на 180 градуса до готовност. Малко преди готовност чукнете яйцата и доизпечете.

Изпечената пълнена питка извадете от тавата, поръсете с шарена сол и завийте с кърпа за около 10 мин.

Гарнираната пита със саздърма е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: