Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа. Разтворете маята в малко топла вода, добавете захарта и 1 с.л. брашно. Разбъркайте и оставете на топло, за да се активира маята.
Изсипете маята към брашното, добавете солта и налейте около 250 мл топла вода.
Омесете меко тесто. Покрийте тестото и го оставете на топло, за да втаса.
Чукнете яйцето към каймата, добавете ситно нарязан лук и омесете каймата.
След като тесто втаса, го разточете на тънка питка. Намажете дъното на тава, подходяща за печене, сложете питката.
Намажете повърхността ѝ с каймата. Сложете тавата в загрята фурна.
Печете, докато каймата се запече.
Извадете тавата, наредете нарязаните чушки и разполовените чери доматки. Поръсете обилно с настърган кашкавал.
Допечете гарнирана пита с кайма и чери домати до готовност.
Преди поднасяне, поръсете с нарязан свеж копър.
Приятен апетит!