Начин на приготвяне
Замесвате тесто от изброените продукти, покриват се с влажна кърпа и оставяте да втаса на топло.
В тиган задушавате почистения, измит и нарязан спанак. Добавяте сиренето, натрошено, поръсвате с черен пипер и оставяте настрани да изстине.
От втасалото тесто разточете кори, които поръсвате с брашно при точенето.
Режете ленти с ширина 3-4 см, намазваме всяка по дължина с плънката, прехлупвате ги, като срещате двата края и така, че плънката да остане от вътрешната страна.
Режете на парчета с дължина 10 см, усуквате ги и ги оставете настрани за 20 минути.
Намазваме соленките с жълтъка, поръсвате ги със сусам и ким и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна.