Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пухкаво домашно руло с мармалад

Пухкаво домашно руло с мармалад

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Пухкаво домашно руло с мармалад5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"По-вкусно от домашно приготвеното руло няма, съгласни ли сте с нас?"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • ванилия - 1 бр.
  • мармалад - 1 бурканче 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата, като се прибавя захарта на порции. Добавя се олиото, като се бърка до пълното му усвояване.

Накрая се добавя пресятото брашно с бакпулвера и ванилията.

Бърка се за кратко до хомогенна смес.

Готовата смес се изсипва в голямата тава на печката, постлана с хартия за печене, като се разстила равномерно.

Пече се на 180 градуса за 15-20 минути, в зависимост от фурната.

Още топло, се маже равномерно с мармалада и се завива на възможно стегнато руло.

Завива се с хартията и се оставя за кратко да изстине.

Преди да се сервира, сладкото руло се насипва с пудра захар.

Забележка: чашата ми е с вместимост 250 мл.

Пухкавото домашно руло с мармалад е много вкусно.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пандишпаново руло, вкусно бисквитено руло или нашия сладък шоколадов салам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много лесна и сполучлива рецепта.Благодаря!
14.09.2024 18:27
Анонимен
Анонимен
Неподходяща за руло рецепта. Това става за кекс. Дебело с шупли и се напуква при навиване. Прекалено сладко с добавянето на мармалада.
03.08.2023 13:06
1
1
Анонимен
Анонимен
Много сполучлива рецепта. Лесно, бързо и вкусно.
01.03.2023 04:11
3
1
Анонимен
Анонимен
Страхотно ми се получи ...
25.12.2022 15:54
2