Начин на приготвяне
Правоъгълна форма покрита с хартия 26/28 на 18/20 см.
Фурна 180 градуса.
В купа се смесва брашното и захарта. Добавя се разтопеното масло. Разбърква се с пръсти. Получава се рехаво тесто. Изсипва се в тавичката и се притиска с обратна лъжица.
Пече се във фурната на 180 градуса за около 30-40 мин или до хубаво покафеняване на блата.
Яйцата се разбиват с вилица, добавя се разтопеното масло, разбърква се, добавят се и двата вида захар, разбърква се с телена бъркалка до светла смес.
На порции се прибавя брашното, смесено със содата, като се редува с млякото, добавя се алкохолът и ванилията. Накрая се прибавят орехите и шоколадът, нарязани на едри парчета.
Изпеченият блат се залива с орехо-шоколадовата смес. Разпределя се равномерно.
Пече се на 200 градуса за около 45-50 мин.
Охлажда се във тавичката и след това се нарязва на тесни правоъгълни парчета - ореховки.
Източник: So Delicious. Голямата ореховка с шоколад е много вкусна.
Опитай и тези класически ореховки или вкусните ореховки с белтъци.