Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Хек на фурна с печен патладжан

Хек на фурна с печен патладжан

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Хек на фурна с печен патладжан
Снимка: Потребител#184319
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"И поотделно си ги бива, но в комбинация са просто неустоими"

Необходими Продукти

  • хек - 500 г филе
  • патладжан - 1 кг
  • зехтин
  • оцет
  • сол
  • черен пипер
  • горчица - 3 с.л.
  • лимон - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се натрива със сол, лимонов сок, горчица и зехтин и се повива във фолио.

Патладжанът се измива и се нарежда в тава и се пече цял с дръжките.

Прибираме в горещата фурна рибата на горния ред, патладжана - на долния, и печем. По някое време рибата се отвива, за да се запече.

Още горещ патладжанът се обелва. С нож накълцваме, докато стане на пюре.

Овкусява се със сол, оцет и зехтин. По желание може да се добавят и други подправки.

Печената риба може да се доовкуси допълнително с лимонов сок.

Хекът на фурна с печен патладжан е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: