Начин на приготвяне
Брашното, захарта и солта се смесват. Прави се кладенче и там се изсипват - шупналата мая (с топлото прясно мляко, 1 ч.л. захар и 1 с.л. брашно), жълтъците, ваниловата захар и мекото масло на парченца.
Омесва се тесто, което се оставя на топло да втасва - в купа покрито със свежо фолио. Готовото тесто се дели на 2-3 топчета. Всяко се разточва на кора.
С помощта на чаша/10см в диаметър/ се изрязват кръгчета. Три от тях се редят. като леко се застъпват и по средата отгоре до долу се полива тънка лента от олио.
Ръси се захар и кръгчетата заедно се навиват на руло. Рулото се срязва по средата - получават се 2 розички.
Розичките се редят в сърцевидна форма/с хартия за печене отдолу и намазана с олио/ с откопчващ се ринг.
Подредените розички се оставят да втасват, покрити, за около 20 минути. След това се намазват с подсладеното леко топло прясно мляко и се поръсват кафява захар.
Розичките се пекат на 180 градуса за 15-20 минути. Когато се поохладят, се поръсват с пудра захар.