Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Експресен бъркан тутманик

Експресен бъркан тутманик

Експресен бъркан тутманик
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Извнявайте, нямаме време да си говорим с вас, трябва набързо да приготвим тутманик, затова направо си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 200 мл топла
  • суха мая - 5 г
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 600 г
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слагат затопленото мляко, захарта и маята. Сместа се оставя, докато шупне маята.

След това към нея се прибавят топлата вода, разбитите яйца, олиото, солта и пресятото брашно.

Всичко се обърква с лъжица на гъста каша, която се оставя на топло и се покрива с кърпа илифолио. Така втасва за около половин час.

В подмазана и набрашнена тавичка се поставя половината от втасалото тесто. По-голямата част от сиренето се натрошава и разпределя върху тестото.

Отгоре с помощта на намаслена лъжица се поставя останалата част. Тутманикът се намазва с мазнина и се поръсва се със сирене. Пече се в загрята на 190 градуса фурна.

Експресният бъркан тутманик е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: