Пълнен шаран върху лозови пръчки

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач208713882
08/12/2017
"Искате ли да се научите да приготвяте пълнен шаран като майсторите "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо351
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • шаран - 2.5–3 кг
  • орехови ядки - 1 ч.ч. счукани
  • лук - 2 ч.ч. кромид, нарязан на ситно
  • чушки - 1/2 ч.ч. наситнена червена пиперка
  • джинджифил - 1/2 ч.ч. настърган
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • растително масло - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • канела - 1 ч.л. на прах
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си предварително лозови пръчки. Шаранът се изчиства от люспите и хрилете. Прави се разрез откъм гърба и внимателно се изчистват вътрешностите /костите бодат/.

Измива се добре и се осолява. В 2 с.л. масло се задушават лукът, чушката и джинджифилът. Добавят се орехите, черният пипер, канелата и лимоновият сок, както и малко сол.

Така получената плънка се напълва в рибата, включително и хрилете, и се зашива. В тавичка се нареждат лозовите пръчки, шаранът се намазва с останалото масло и се поставя върху пръчките.

Добавя се 1 к.ч. вода. Пече се 2 часа на 180 градуса до образуване на хубава коричка.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар