Рошав сладкиш с ябълки

Галя ВасилеваГаля Василева
Новак
31
131
63
34
08/12/2019
"По разрошения вид ще ги познаете - рошавите са най-вкусните сладкиши "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 433
  • Преглеждания за месеца201
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта, след което прибавяме водата, олиото, бакпулвера и ванилията.

Добавяме и брашното, разбъркваме и изсипваме в тавичка. По желание може половината смес да оцветите с кафе или какао.

Ябълките обелваме, почистваме от семки и нарязваме на кубчета.

Изсипваме в тавичката върху тестото, добавяме и нарязаните на едро орехи и стафиди.

Печем ябълковия сладкиш на 170 градуса 40-45-мин. След като извадим, поръсваме с пудра захар, докато сладкишът е още топъл.

Лесен, бърз и непретенциозен рошав сладкиш с ябълки!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар