Начин на приготвяне
Най-напред обелете ябълките и отстранете семенната им част. Нарежете ги на дребни кубчета.
В купа разбийте яйцата и захарта с телена бъркалка. Прибавете ябълковите кубчета, размекнатото краве масло (парченце по парченце, за да се разбърка добре).
Разбъркайте и изсипете сметта във ваничката на хлебопекарната.
Прибавете ванилията, канелата, брашното и бакпулвера.
Изберете от менюто програма за КЕЙК и настройте машината на тъмна кора.
След старта при звуковия сигнал по желание добавете парченца шоколад, орехи или други ядки по ваш вкус.
Сладкиша нарежете на парчета и сервирайте охладен.
Подходящ за десерт, закуска или добавка към чаша айрян, чай или кафе.
Да ви е сладко!