Рошав сладкиш с ябълки

Галя ВасилеваГаля Василева
Новак
3217265
Рошав сладкиш с ябълки
Снимка: Галя Василева
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"По разрошения вид ще ги познаете - рошавите са най-вкусните сладкиши"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • бакпулвер - 10 г
  • ябълки - 2 бр.
  • орехи - 6 - 7 бр.
  • стафиди - 1 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта, след което прибавяме водата, олиото, бакпулвера и ванилията.

Добавяме и брашното, разбъркваме и изсипваме в тавичка. По желание може половината смес да оцветите с кафе или какао.

Ябълките обелваме, почистваме от семки и нарязваме на кубчета.

Изсипваме в тавичката върху тестото, добавяме и нарязаните на едро орехи и стафиди.

Печем ябълковия сладкиш на 170 градуса 40-45-мин. След като извадим, поръсваме с пудра захар, докато сладкишът е още топъл.

Лесен, бърз и непретенциозен рошав сладкиш с ябълки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: