Начин на приготвяне
Разбийте мекото масло със захарта на гладък крем. При непрекъснато разбиване добавете жълтъците един по един.
Отделно разбийте белтъците на гъст сняг.
Половината брашно объркайте с белтъците внимателно, а останалото брашно - към жълтъчната смес заедно с бакпулвера.
Карамелизирайте 1 ч.ч. захар на дъното на форма за печене. Отгоре подредете дебели резени праскови и изсипете кексовата смес.
Изчистете една праскова от костилката. Съединете отново двете половинки и пъхнете в средата на сладкиша.
Сложете прасковения кекс да се пече в умерено загрята фурна до готовност.
Готовия леко охладен кекс с праскови обърнете в поднос.
В сезона на прасковите, опитай и другите ни предложения за сладкиши с праскови или някой от нашите десерти с праскови.
Коментари
За вкуса-не знам,казах,че ще пиша.