Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Коледни джинджифилово-канелени сладки

Коледни джинджифилово-канелени сладки

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Коледни джинджифилово-канелени сладки
Снимка: DonchevaTeodora
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
"Дайте воля на таланта и въображението си и пригответе най-вкусните и красиви Коледни джинджифилово-канелени сладки"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 1/2 ч.ч.
  • масло - 220 г
  • кафява захар - 3/4 ч.ч.
  • бяла захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 средни
  • канела - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л. на прах
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • карамфил - 1 щипка на прах
  • индийско орехче - 1 щипка
  • кардамон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото разбиваме със захарта. Едно по едно добавяме яйцата.

Сухите съставки, които предварително сме смесили добре в отделен съд, добавяме постепенно към сместа от захар масло и яйца и разбъркваме с дървена лъжица или шпатула. Омесваме на ръка.

Полученото тесто оставяме в хладилник поне за един час, за да стегне. За по-лесна обработка го разделяме на няколко части.

Така можем да извадим от хладилника само толкова тесто, колкото е необходимо за момента.

Разточваме тестото на кора и изрязваме формички по желание.

Печем на 180 градуса до златисто.

Охладените коледни сладки декорираме по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: