Фин бадемов сладкиш за Коледа

11/12/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру10075123543
"Запазихме най-доброто за Коледа "
Приготвяне18 мин.
Готвене15 мин.
Общо33 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 004
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето и белтъка със захарта и ваниловата захар до побеляване и прибавяме млякото, лимоновия сок и ситно смлените бадеми. Продължаваме разбиването за кратко на ниска степен.

Пресяваме брашното с бакпулвера и го слагаме при сместа, разбърквайки внимателно с дървена лъжица до постигане на хомогенност.

Приготвяме си тавичка с диаметър 24 см и намасляваме и набрашняваме повърхността ѝ. Сипваме и заравняваме бадемовата смес.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути или до суха клечка.

Сладкишът може да се приготви и на тиган, както е в моя случай. За целта покриваме тигана с хартия за печене и я намасляваме. След като сипем сместа, захлупваме с капак и печем 5 минути на умерен огън, след което още 10 на слаб. Изчакваме да се охлади, преди да отделим от формата, и поръсваме с обилно количество филирани бадеми.

За коледната ни украса изрязваме в средата или където желаем формички на елха, камбанки или други. Приготвяме тъмен карамелен топинг от захарта маслото и няколко капки вода и го сипваме горещ в процепите, където сме изрязали коледните форми.

Доукрасяваме по избор с коледни орнаменти.

Да ви е сладко и Весел празник! подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар