Начин на приготвяне
В купа сложете омекналото краве масло със захарта.
Разбийте с миксер за 5 мин и прибавете едно след друго яйцата все така разбивайки с миксера до хомогенност.
Смелете суровите и необелени бадеми. Смесете ги с брашното, бакпулвера и захарта.
Към маслената смес по малко прибавяйте от бадемовата, бъркайки с лъжица. Ароматизирайте с 1 с.л. ром.
Застелете тавичка 22 см с парче хартия за печене.
Изсипете сместа и изпечете сладкиша с праскови на 180°C за около 25-30 мин.
Извадете тавата от фурната, изчакайте 10 мин и освободете бадемовия сладкиш.
Охладете го на решетка. Затоплете прасковеното сладко.
Намажете бадемовия сладкиш със сладко от праскови обилно.
Да ви е сладко!