Начин на приготвяне
Жълтъците и белтъците се разделят в две купи.
Към жълтъците се прибавят всички останали продукти и се разбърква с бъркалка.
Белтъците се разбиват на сняг.
Накрая разбитите белтъците се прибавят постепенно към сместа с жълтъците и се разбърква с шпатула.
Сместа се изсипва в тавичка, покрита с хартия за печене. Отгоре се слагат малко боровинки. Тавата е с диаметър 20 см.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути. Но моята фурна е газова, преценете за вашата.
Оставя се да изстине кето сладкиша и се обръща, така че боровинките да идат отгоре.
Кето бадемов сладкиш с боровинки за Коледа за последователите на кето кухнята.
Забележка: Подсладителите са 1:1 в съотношение със захарта.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия
Коментари