Начин на приготвяне
Почистете картофите и ги сварете в подсолена вода. В купа сложете нарязаните на ситно гъби, шунка и кисели краставички. Добавете майонезата и сол на вкус и разбъркайте добре.
Сварените картофи режем през половина и с помощта на малка лъжичка ги издълбаваме.
Нареждаме ги в тава, която предварително сме намазали с малко мазнина.
Всяка половинка пълним със сместа и слагаме да се запичат във фурна на 180-200 градуса.
След като се запекат, се покриват с настърган кашкавал или ако е по-мек - нарязан на тънки резени.
Отгоре поръсваме с куркума и връщаме да се запече кашкавалът.
Пълнените картофи са идеални за предястие в празничните дни.
Пълнените картофки за гости са готови.