Смилянски шарен боб в гърне

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
12/12/2019
"Това е смилянски шарен боб и мястото му е в гърнето - а вие се запасете с търпение, защото хубавите неща не стават бързо "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 560
  • Преглеждания за месеца258
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювеч

Начин на приготвяне

Накиснете боба за около 5 часа, изхвърлете водата и го облейте с чиста вода, кипнете на котлон и след като поври 2-3 минути, отново я изхвърлете.

Нарежете зеленчуците на едро, сипете боба в гърнето, сипете вода, колкото да се облее.

Доматите, ако са пресни, ги обелете и пасирайте или нарежете на ситно, ако нямате, използвайте буркан с белени домати, добавете и тях.

Поръсете със сол и подправките, разбъркайте, сипете олиото, което трябва да е повече, за да не остане постен.

Сложете гювеча в студена фурна, включете я на слабо или умерено положение и оставете така за около 3 часа.

Сервирайте печения боб горещ, поръсен с едро смлян червен пипер.

Смилянският шарен боб в гърне е много вкусен.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар