Скариди, печени върху сол

15/12/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8345083303
"Съвършенството е в детайлите и в семплата изисканост на това блюдо "
Приготвяне10 мин.
Готвене8 мин.
Общо18 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо421
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • скариди - 500 г необелени, пресни
  • сол - около 300 г едра
  • зехтин - 40 мл
  • лимони - за гарниране
  • зелена салата - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Намазваме дъното на широк тиган с много малко зехтин и го загряваме на силен огън.

2. Разпределяме солта на един пласт с приблизителна дебелина 4 милиметра, така че да не се вижда повърхността на тигана.

3. Изчакваме да се нагорещи солта и полагаме скаридите отгоре. Печем 4 минути и объщаме и от другата страна за същото време.

Признак кога една скарида е сготвена е това, че "пръстенчето" в близост до опашката побелява.

4. Готовите морски дарове подреждаме в сервировъчна чиния върху канапе от зелени салатени листа по избор, поръсваме със зехтин и гарнираме с лимон.

Съвет:
Не отстранявайте всичката сол от скаридите. Стои красиво, ако има малко останала полепнала по тях, а и при белене част от нея попада върху месцето и така е по-вкусно.

Поднасяме с хубаво бяло вино или розе.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар